Gebruikerslogin

Nieuws

Nieuwe regelgeving zorgtrajecten en voortraject sinds 1 mei 2018

Gepost op 23 Maart door Lisa Thys

Sinds 1 mei 2018 is een nieuwe regelgeving van kracht voor de zorgtrajecten en de ‘Opvolging van een patiënt met diabetes type 2 / voortraject’ 

klik HIER voor een aangepast overzicht van de diabetessystemen.

 

ZORGTRAJECTEN

1.Diabeteseducatie 

 Afschaffing van:

 • de 3 modules opstart-, opvolg- en extra educatie 

GDPR-wetgeving van start

Gepost op 29 Juni door jolien.demyttenaere

De laatste weken heeft u ongetwijfeld al gehoord van de nieuwe GDPR-wetgeving. Maar wat houdt deze wetgeving nu precies in en wat betekent dat voor u als huisarts?

 

Nieuwe folder Eerstelijnshuis Midden West-Vlaanderen

Gepost op 27 Juli door jolien.demyttenaere

Het Eerstelijnshuis Midden West-Vlaanderen bestaat reeds enkele jaren. Ook dit jaar wil het LMN en de huisartsenkring blijven inzetten op de brede bekendmaking van dit project.

 

Het unieke aan het eerstelijnshuis is dat er specifieke afspraken zijn rond door- en terugverwijzing. Daarnaast versturen de paramedici regelmatig via Mediris Multi een verslag naar de huisarts tijdens de behandeling van de patiënt. Zo wordt de opvolging van de zorg voor elke patiënt gegarandeerd.

 

Chronic care pilootproject EMPACT!: Engagementsverklaring

Gepost op 27 Juli door jolien.demyttenaere

Een jaar geleden hebben de federale en Vlaamse overheid een oproep gelanceerd naar pilootprojecten rond geïntegreerde zorg voor chronisch zieken. Het EMPACT!-project is het pilootproject voor de regio Midden West-Vlaanderen. Het doel van dit project is om vernieuwende geïntegreerde zorgvormen uit te testen voor chronisch zieken gedurende 4 jaar. Klik hier om de korte nota over de inhoud van EMPACT! te raadplegen.  

 

Pagina's