Gebruikerslogin

Updates

TOV vzw 2 jaar aan het werk in Rumbeke

Gepost op 27 Juli door jolien.demyttenaere

In de Kloosterstraat 3 te Rumbeke, startte op 4 mei 2015 een nieuw initiatief dat mensen met een psychiatrische problematiek helpt om zelfstandiger, minder hulp-afhankelijk te leven: het psychosociaal revalidatiecentrum TOV. TOV staat voor talenten ontwikkelen tot vaardigheden.

 

In TOV kunnen volwassenen (vanaf 16j.) met diverse diagnoses terecht, personen die door hun psychische problemen een stuk zelfredzaamheid verloren en daardoor hun rollen in gezin en ruimere maatschappij niet meer zo goed kunnen opnemen als anderen. Het gaat om mensen die oprecht gemotiveerd zijn om zélf weer hun leven in handen te nemen maar daarbij een duwtje in de rug nodig hebben.

 

TOV biedt 2 mogelijkheden : 1° een revalidatietraject op maat gedurende enkele maanden om op meerdere domeinen weer sterker in de schoenen te staan en 2° een traject arbeidscoaching om passend werk te vinden én te kunnen houden. Tijdens het programma wordt gewerkt om op drie grote vlakken: op persoonlijk vlak, op vlak van wonen en op vlak van opleiding en werk. Dit aanbod is RIZIV-terugbetaald mits de adviserend geneesheer van de mutualiteit de revalidatie-aanvraag goedkeurt.

 

Benieuwd naar meer info? Neem een kijkje op www.tov-vzw.be