Gebruikerslogin

Nieuws

Infosessie BOV-project: Bewegen op verwijzing

Gepost op 27 Juli door jolien.demyttenaere

Meer dan de helft van de West-Vlamingen beweegt onvoldoende. U kent ongetwijfeld patiënten die gebaat zijn met meer laagdrempelige, dagelijkse beweging als deel van een gezonde leefstijl?

 

Goed nieuws! Vanaf 1 september 2017 kunt u uw patiënten doorverwijzen naar een deskundige coach, de ‘Bewegen op Verwijzing’-coach (BOV-coach). Dankzij het project ‘Bewegen op Verwijzing’ (BOV) motiveert de BOV-coach uw patiënten persoonlijk en op maat om meer te bewegen. De huisarts is de spilfiguur in het BOV-project. Een patiënt kan namelijk enkel door de huisarts verwezen worden naar een BOV-coach.

 

Op 17 augustus ’17 om 20u wordt een gratis infosessie ‘Bewegen op Verwijzing’ georganiseerd voor huisartsen. Deze sessie gaat door in de gemeenteraadzaal van het stadhuis Roeselare (ingang via Grote Markt). Het netwerk ‘Bewegen op Verwijzing’ zorgregio Roeselare organiseert de infosessie in samenwerking met Huisartsenkring Midden-West-Vlaanderen en Domus Medica. Huisarts Lander Vanhee volgde de opleiding bij Domus Medica en helpt u tijdens de infosessie om het project optimaal in uw praktijk te brengen. U maakt ook kennis met de BOV-coach in uw gemeente. Het BOV-project strekt zich uit over volgende gemeenten: Roeselare, Moorslede, Ledegem, Staden, Hooglede, Lichtervelde en Kortemark.

 

Schrijf je hier in voor deze gratis infosessie.

 

Heeft u nog vragen?

-          Vragen over de rol van de huisarts? Neem contact op met Heidi Huysmans (Domus Medica, heidi.huysmans@domusmedica.be of 03/425 76 76).

-          Vragen over het project in zorgregio Roeselare? Neem contact op met trekker Sarah Lal (Stad Roeselare, sarah.lal@roeselare.be of 051/26 22 54).